Tämä sivusto on ensisijaisesti keskittynyt ihmisten hyvinvointiin. Puemme ensin happinaamarin itsellemme ennen kuin autamme lähimmäistämme. Kun parannamme ensin itsemme voimme sen jälkeen kääntää huomiomme laajemman ympäristön puoleen ja käyttää voimavaramme sen hyväksi. Ymmärrämme kuitenkin, että olisimmepa kuinka huolellisia vain, ihmiset tulevat aina jättämään jonkinlaisen jäljen ympäristöönsä. Sairas ihminen kuitenkin rasittaa ympäristöä enemmän kuin terve yksilö.
Kasvispainotteiset ruokavaliot, jotka perustuvat soijan, vehnän tai maissin monokulttuurikasvatukseen, eivät ole kestävä vaihtoehto lihalle [1]. Monokulttuurikasvatus on vahingollista niin ekosysteemeille kuin niiden eläimille. Pohjoisen asukkeina meillä on myös erityinen haaste: tuomme ulkomailta valtavasti kasviksia ja hedelmiä, joista suurin osa mätänee kauppojen hyllyillä, ennen kuin ehdimme nauttia ne. Ruokahävikkiä ja rahdista aiheutuvia saasteita voisi vähentää huomattavasti syömällä vuodenaikojen mukaan tarjolla olevia paikallisia kasviksia, hedelmiä ja eläimiä. Ihannetilanteessa me kaikki saisimme ruokamme paikallisilta maatiloilta ja lähiruokaringeiltä.
Tällä hetkellä kuitenkin, nykyisillä viljelysmenetelmillä on mahdotonta nähdä miten suurinta osaa kansasta pystyttäisiin ruokkimaan pelkällä lihalla. Tämä on kuitenkin juurikin huonojen viljelysmenetelmien syytä, eikä se heikennä sitä tosiasiaa, että liha on meidän esi-isiemme ruokavalio. Jos muuttaisimme monokulttuurikasvatukseen perustuvat viljelysmaat ja autioitumassa olevat köyhtyneet maaperät suurlaumojen laidunmaaksi, käyttäen uudistavan maatalouden periaatteita, voisimme syödä terveellisemmin ja ruokkia suuremman määrän ihmisiä. Tästä mekanismista löytyy erinomainen TED-puhe Allan Savoryltä
Mekanismin avulla ei pelkästään pysäytettäisi autioituminen, mutta saisimme ison osan hiilidioksidista sitoutettua takaisin maaperään, kasvatettua tuotantoeläinten määrää ja täten myös ruokittua enemmän ihmisiä lihan avulla.
Tuotantoeläimet eivät siis ole pelkkiä ympäristörasitteita vaan keskeinen osa kokonaisvaltaista luonnon kiertokulkua[2]. Lue lisää uudistavan maatalouden aloitteista, vaikuttajista ja tutkimuksista. Ympäristön ja ihmisten parhaaksi on, että löydämme uusia tapoja tuottaa terveellistä ruokaa mahdollisimman kestävällä tavalla.