Pekonia airfryerissä ja muita helppoja reseptejä

Julkaistu: 6.9.2020 | Kategoria: Reseptit | Kommentteja 0

Aloitteleva karnivori voi olla joskus alussa hukassa, että miten näitä eläintuotteita kannattaa edes kokata. Kun alkuun on päästy ja huomattu, että se on oikeasti niin yksinkertaista kuin väitetään on seuraava epäilys, että eikö tähän kaikkeen yksinkertaisuuteen oikeasti missään vaiheessa kyllästy! Karnivori-ruokavalion parhaimmista puolista on ruoanlaiton helppous ja ruokaan liittyvien toimenpiteiden suhteen ajan säästäminen. Vähemmän aikaa kaupassa, vähemmän tiskiä, vähemmän ajatuksia ruoasta ja vähemmän syöntikertoja päivässä.

Pelkkää lehmäkedoilla kirmaamista karnivori-kulinarismiin siirtyminen ei ole. Yksi ensimmäisistä haasteista on rasvan leviäminen pitkin hellanpielusta. Tämän helpottamiseksi voi harkita käyttää paistamiseen mielummin paksupohjaista ja korkea reunaista kattilaa kuin paistinpannua, tai roiskeritilän ostoa. Yksi kikka on myös ilmafriteerauskeittimen (air fryer) hankinta.

Saalistajaperheessämme aamupalapekonit tai raakamakkarat heitetään airfryeriin siksi aikaa kun kananmunat saadaan paistettua pannulla.

Ilmafriteerauskeittimellä saa myös 13 minuutissa pakkasesta otetun 500g entrecote-pihvin rapeaksi ja mehukkaaksi ilman rasvakäryä.

Karnivori-facebook ryhmässä on kerätty yhteen PDF-tiedosto josta löytyy muita takuuhelppoja reseptejä aloittelevalle karnivorille. Tiedosto löytyy ryhmään liittymisen jälkeen ”Tiedostot”-välilehdeltä. Tässä hiukan maistiaisia resepteistä:

Karnivori-aloittelijan jauhelihapihvit

Osta kaupasta 400 tai 700 g jauhelihaa ja paketti voita, jos ei kaapissa satu olemaan. Pese kädet huolella.

Ripottele suolaa avattuun jauhelihaan. Muotoile jauhelihasta palloja (lumipallotekniikka), pienemmästä tulee 3 ja isommasta 5 kpl. Puristele, kunnes pallot pysyvät hyvin kasassa.

Kuumenna paistinpannu maksimilla, laita pannulle 30-50 g voita. Kun voi kiehuu, nosta lihapallot pannulle. Paina pallot lastalla littanoiksi pihveiksi.

Alenna teho asentoon 3 tai 4 ja anna paistua n. 5 minuuttia. Käännä pihvit lastalla ja anna paistua toiset 5 minuuttia. Nosta pihvit tarjoilulautaselle
ja kaada paistinpannun voi niiden päälle.

Vie pöytään ja nauti! Nautajauheliha saa jäädä sisältä hiukan punertavaksi, sikanauta kypsennetään minuutin, pari pidempään.

Karnivori-aloittelijan pullalohi (pulla tarkoittaa tässä viljeltyä).

Ostetaan n. 1-1,5 kg norjanlohifilee tai kirjolohifilee. Asetetaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin mieluiten paistopaperin päälle, suolataan pari tl suolaa.

Jos haluaa juhlaruokaa, kaadetaan purkillinen aitoa smetanaa kalapalan päälle.

Paistetaan uunissa 175 C kolme varttia. Annetaan vetäytyä alumiinifolion alla varttitunnin verran.

Nautitaan nahkoineen (erikoisherkku).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *